Jumat, 26 Juni 2009

PIDATO BAHASA JAWA (1 pidato)

PIDATO

Ass. Wr.wb.

Kulo aturaken matur suwun kagem Ibu Ummu semono ugi kagem Saderek-saderek sedanten ingkang sudi nyisih aken wedalipun ngrawuhi pidato meniko.

Saderek-saderek sedanten……..

Minurut pengamatan kalian kulo raosaken akhir-akhir meniko kathah wargo ingkang kirang menghargai negeri nasionalipun inggih puniko negeri “tercinta” Indonesia. Hal meniko sanget ngrisauaken yen diterus-terusaken saget dados masalah ingkang serius……..

Saderek-saderek, kawulo mudho sedanten……..

Wonten jaman sakniki sampun kathah “pengikisan” kebangsaan nasionalisme! Meniko disebabaken kathah kawulo mudho ingkang ngelalekaken jatidirinipun dados wargo Indonesia sebabipun poro kawulo mudho luwih condong marang pergaulan utawi budoyo-budoyo Barat ingkang ndugi saking media cetak, elektronik, ingkang rupo: acara-acara televisi, majalah, surat kabar, utawi kathah wargo luwih seneng mundhut produk-produk luar negeri disebabaken regoipun luwih mirah lan kualitasipun luwih sae……..

Saderek-saderek sebongso lan setanah air……….

Masalah-masalah meniko saget diicalaken lan saget mbangsulaken raos cinta tanah air negeri “tercinta” Indonesia meniko kalian salah sawijine coro inggih puniko mundhut barang-barang produksi Indonesia, menghormati jasanipun poro Pahlawan lan poro Pejuang, tindak dhateng Museum-museum Nasional utawi monumen-monumen perjuangan

Kulo raos meniko ingkang saget kulo sampekaken……. mugi- mugi saget ndhatengaken perubahan lan saget mbangsulaken utawi nguataken roso Nasionalisme kito sedanten.

Matur suwun kulo sampekaken………

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

48 komentar:

  1. criwwwwwwwwwwiiiiiiiissssssssss........................

    BalasHapus
  2. ....... Thanks .......... Sangat bermanfaat

    BalasHapus
  3. matur suwun sak kathah - kathahipun nggih??????????????????????

    BalasHapus
  4. bagus bagus bagus

    BalasHapus
  5. damelaken pidato bab perpisahan lah...

    BalasHapus
  6. mas...amet sewu kula badhe nyuwon damelaken pidato bab narkoba

    BalasHapus
  7. matur nuwun, nderek damelaken pidhato ajakan urip resik

    BalasHapus
  8. kurang krama............... inggilnya....

    BalasHapus
  9. tu gmn cara mentrnslateny?
    software online nya ap ad?

    BalasHapus
  10. saged dameLaken pidato bab kemerdekaan??

    BalasHapus
  11. bgus deh nemu pidatonya...

    www.facebook.com/kinaxscan/

    BalasHapus
  12. ach.....
    pidatonya kurang lengkap, masa gax ada temanya.....

    BalasHapus
  13. basa jawi menika damel bungah nanging tasih wonten ingkang dereng saged migunakaken ingkang trep kados kula menika. mugi tasih kathah tiyang ingkang tresna basa jawi. mangga sareng-sareng sinau basa jawi damel nguri-uri basa jawi.

    BalasHapus
  14. sepurane kanca....
    kula mboten ngopeni blog kula....soale kula tasih pelajar...
    hehhe
    oke...kula pikiraken request na..

    @kula ndamel e mboten pakeg software....
    hehehe

    BalasHapus
  15. wihsssss hebat hebat hebat..........
    thanks....ya........

    BalasHapus
  16. Siiip , ijin copy buat tugas sekolah

    BalasHapus
  17. Komentar ini telah dihapus oleh administrator blog.

    BalasHapus
  18. oK BaGuZ BaNgEtZ CiNtA TeRhAdAp bArAnG PrOdUkSi dAlAm nEgRi......!!!!!

    BalasHapus
  19. makasiihh......
    insyaallah jka ada bhan posting bru saya akan postingkan

    BalasHapus
  20. Maturnuwun Nggeh mas hehehehehe

    Pas2an Okeh Tugas haha

    BalasHapus
  21. nek pidhato kaya ngono kuwi terus terange wae kurang bener. Basa jawane isih campur-campur basa Indonesia. Carane nulis ya isih kurang bener. Perlu sinau maneh sing sregep loh ! Awit basa jawa iku kudu trep anggone migunakake tetembungane.

    BalasHapus
  22. @anonim 1: nggih...sami"
    @anonim 2: nggih.... kula tasih sinau mas.e
    matur suwun sanget

    BalasHapus
  23. gw copas ya om..
    buat ujian praktek >.<
    tengkiu om yang buat >.<

    BalasHapus
  24. Sumpah, makasih siapapun yang mbuat textnya atau yang punya ni blog...
    Bener2 mbantu !!

    BalasHapus
  25. izin copy buat tugas ya.. terima kasih, ini sangat membantu! :D

    BalasHapus
  26. @anonim 1 n 2: maav telad...ane bnyak ujian boss...
    hehehe
    @anonim 1: sami sami....
    mudah"an blog ini bisa mmbntu sodara" yg ksusahan mncari tgas skolah
    :)
    @anonim 2: monggo silahken.....
    :)

    BalasHapus
  27. Haalin Mawaddah, Eko Cahyono....

    BalasHapus
  28. thks untuk yang buat

    BalasHapus
  29. request pidato bhsa perancis mas bro...tq

    BalasHapus
  30. Di translateajah mas...kan bisa
    hehe

    BalasHapus
  31. terima kasih..
    akhirnya qw dapat mengerjakan tugas bahasa jawa qw dengan baik..
    makasih banyakk..
    ^_^

    BalasHapus
  32. maaf baru balas....
    iaaa.......
    sama2
    semoga terus konstan dapat mengerjaan tugas anda
    Good luck!!

    BalasHapus
  33. matur nuwun
    ijin copas soalnya buat tugas.

    BalasHapus
  34. monggo
    silahkan di kopas
    :D

    BalasHapus
  35. yang pidato tengtang perpisahan kelas IX ada gak?

    BalasHapus
  36. sejatosipun sesorah menika sampun lumayan, ananging kedah perlu sianu malih babagan penyeratan saha pangaggening basa Jawi, mugi saget minangka sarana nguri-uri budaya Jawi.

    BalasHapus
  37. maturnuwun sanget :D

    BalasHapus
  38. tujuan saya membuat blog ini untuk membantu teman2.....jd suatu kebanggan bisa membantu teman2 terutama adek2 kelas...kakak pngn adek2 klas dpt dgn mudah mengerjakan tugas2nya ....
    salam....
    Trainnerone
    maaf kalo telat blsnya....baru ada waktu senggang hehe

    BalasHapus
  39. pidatonipun mboten leres mas admin, wonten kathah kirangipun..maturnuwun, mbok bilih ampun copy paste saking website sanes..nggih

    BalasHapus